sâmbătă, 12 martie 2016

Figaro giu, Figaro su!


Figaro jos, Figaro sus! După 4 ore de terapie intensivă, Figaro a ieșit din şoc, cum îl vedeți ... cât să intre la chirurgie.



Nu ştim cum arată maşina care l-a lovit, dar el a supravieţuit cu luxaţie de glob ocular dreapta, fractură de mandibulă şi lacerare limbă pe 3/4 din lungime. Acum a ieșit din intervenția chirurgicală la nivelul mandibulei, limbii şi ochiului, 3 zile va fi hrănit şi hidratat prin perfuzie şi, la nevoie, prin sondă nazogastrică. După care, sperăm să revină, uşor, uşor la viaţa normală pe care ne-a spus, cu ochiul stâng, că şi-o doreşte.

Medici: dr. Mariana Lihet, dr. Livia Dumitrescu.
Asistenţi: Francesca Şchiopca, Paul Ciocioc.

Actualizare 15 martie 2015

La 4 zile de la operație, Figaro toarce, „face colăcei”, bea și mănâncă... doarme cu burta în sus. Ochiul drept stă acum la locul lui în orbită (e încă sub protecția pleoapelor închise chirurgical, temporar). Limba se vindecă progresiv, aparent fără complicații: azi a încercat chiar să se spele singur! Mandibula încă nu e bine așezată, ocluzia dentară e imperfectă, medicii vor evalua peste două zile necesitatea unei intervenții suplimentarea în relație cu o fisură/fractură deja cunoscută, pe ramura dreaptă.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu