joi, 28 aprilie 2016

Sindromul de ulnă scurtă: diagnosticat la timp poate fi ameliorat prin tratament mai puțin traumatic



Ron a venit de la Focșani, la numai 4 luni, vesel dar șchiopătând, pentru că un medic veterinar priceput de acolo a recomandat un consult ortopedic aprofundat, după ce a văzut că deformările membrelor anterioare se agravează, în ciuda intensificării tratamentul de combatere a rahitismului. Ocrotitorul lui, un tânăr întreprinzător în viticultură, a refuzat ferm sugestiile unor amici să-l eutanasieze și „să-și ia alt pui, sănătos”: s-a hotărât să facă ce se poate pentru a-i da lui Ron șansa de a se bucura de viață.

luni, 25 aprilie 2016

Abandon de animale la ORTOVET


Țepe pe picior mare și abandonuri, noua hipstereală a celor care „nu mai suportă”, se minunează, se roagă, beștelesc pe toți în jur - și apoi se scutură de poveri ca să poată pleca în vacanță liniștiți.

"I-am salvat! 😄" de aici şi i-am abandonat dincoace - e, hai că s-o găsi cineva să-şi rupă de la gură să le dea dragoste şi hrană, adăpost, asistență medicală veterinară şi ce-or mai avea nevoie pentru restul vieții. 

Greu să-și țină moralul tinerii care chiar își sacrifică resursele de timp și bani pentru a ajuta animalele, când văd atâta fățărnicie obraznică.

luni, 18 aprilie 2016

Hidronefroză rezolvată prin nefrectomie: ablația chirurgicală a unui rinichi poate salva viața


Pisicuța Mia avea numai câteva luni când a suferit un traumatism major, cu eventrație (migrarea sub piele a organelor din cavitatea abdominală) extinsă lateral și chiar dorsal. Intervenția chirurgicală amplă și terapia intensivă i-au salvat atunci viața și s-a întors acasă, în afara Bucureștiului. După alte câteva luni însă, starea generală s-a înrăutățit. Diagnosticul: hidronefroză grad V.