vineri, 6 martie 2015

Hernie perineală rezolvată chirurgical, sub anestezie inhalatorie


Bișonul Toto a început să aibă dificultăți la urinare și defecare, pe care le anunța foarte vocal și impacientat. Examenul clinic a constatat o hernie perineală în care se angajase vezica urinară. Riscul de complicații grave era iminent.

După analize de sânge - care ne ajută inclusiv să optimizăm anestezia inhalatorie, s-a procedat la remedierea chirurgicală a herniei.

Înainte de operație

După operație













Din fericire, nu a fost nevoie de implantarea plasei pregătite, iar operația a decurs fără incidente. Tehnica chirurgicală poate fi urmărită în numeroase prezentări, între care și cea a medicilor veterinari japonezi de la Shinki Vet Hospital. Merită remarcat că herniile perineale pe partea stângă, precum cea a lui Toto, sunt semnificativ mai rare decât cele pe partea dreaptă.

La numai 3 săptămâni de la operație, plaga chirurgicală era bine vindecată iar pacientul uitase că a fost bolnav. Riscul de recidivă este totuși semnificativ: 10-46% conform The Merk Veterinary Manual. Pentru a reduce acest risc sunt recomandate o dietă care să evite balonarea și constipația, ca și castrarea care să diminueze șansa unor complicații la nivelul prostatei. Chirurgul a fost dr. Iustin Gîrea, asistat de as. vet. Ana Maria Purice.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu